How to Enable VoLte Feature In Any Android Phone

Discussion in '3G-4G GPRS Internet Tricks' started by PʜoɘŋɩX, Jul 8, 2017.

Dismiss Notice
Hey Guest, Welcome To Our Forum! Why Don't You Register Here. It Takes 30 Seconds To Register & It's Free. Register Now!

Get All the Latest Updates

  1. PʜoɘŋɩX

    PʜoɘŋɩX is a Verified MemberPʜoɘŋɩXPʜoɘŋɩX is a Featured Member Moɗɘʀʌtoʀ Staff Member

    • Moderator
    Joined:
    Jun 2, 2017
    Messages:
    426
    Likes Received:
    6,547
    Trophy Points:
    93
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Programmer
    Location:
    Melbourne
    [​IMG]
    How to Enable Volte Feature In Any Android Phone
    The recently launched JIO SIM in India with IP call over LTE will require VOLTE feature to call or message. Cancel this article we will be exploring how to enable volte provisioned flag since many smart phones do support volte in India but it is disabled by default. This option is available in engineering settings but some mobile phones required the change settings to be changed or modified in a way so that the features can be fully accessed.
    The simplest method to use volte involves in not using your jio number as your primary number. This is a wise decision for many options.

    _______________________________________________________________________

    The basic steps to enable calling using jio with volte are as follows:
    Hidden Content:
    **Hidden Content: You must click 'Like' before you can see the hidden data contained here.**
    ____________________________________________________________________________________________
    This is the basic way to enable volte a using call settings menu.
    However sometimes due to a number of reasons these basic settings do not work efficiently on every device. So, to overcome those difficulties we have come up with a different method of enabling voltage which does not involve the dialer option.

    So here are the steps:
    Hidden Content:
    **Hidden Content: You must click 'Like' before you can see the hidden data contained here.**
    ____________________________________________________________________________________________
    The settings described above work very well for Android lollipop non-rooted version.
    However, for users of Xiaomi Mi some other steps can be followed.

    So Here Are The Steps
    Hidden Content:
    **Hidden Content: You must click 'Like' before you can see the hidden data contained here.**
    ____________________________________________________________________________________________
    For those mobiles, which does not help you to solve the issue using the about two methods we have device a third method which is most common amongst Lenovo headsets like K3, A7000, K4 etc.
    So, when using any kind of Lenovo headset with android 6.0 or more it comes with volte support by default. Hence you just need to configure them from the settings.
    So Here Are The Steps
    Hidden Content:
    **Hidden Content: You must click 'Like' before you can see the hidden data contained here.**
    ____________________________________________________________________________________________
     
    bruno23, bhaku, Sairam100 and 34 others like this.
  2. pankaj

    pankaj Member

    Joined:
    May 27, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    13
    Gender:
    Male
    can it be enabled on micromax doodle 3 running on kitkat .
     
  3. Aηαη†hαprακαšh

    Aηαη†hαprακαšh is a Verified MemberAηαη†hαprακαšhAηαη†hαprακαšh is a Featured Member Moɗɘʀʌtoʀ Staff Member

    • Moderator
    Joined:
    May 6, 2017
    Messages:
    728
    Likes Received:
    4,525
    Trophy Points:
    93
    Gender:
    Male
    Nice thread bro :th_1
     
  4. PʜoɘŋɩX

    PʜoɘŋɩX is a Verified MemberPʜoɘŋɩXPʜoɘŋɩX is a Featured Member Moɗɘʀʌtoʀ Staff Member

    • Moderator
    Joined:
    Jun 2, 2017
    Messages:
    426
    Likes Received:
    6,547
    Trophy Points:
    93
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Programmer
    Location:
    Melbourne
    Yes You Can ....But Your Device Should Be Rooted (MicroMax Doodle 3) :crazy-030::crazy-030:
     
  5. pankaj

    pankaj Member

    Joined:
    May 27, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    13
    Gender:
    Male
    yes it's rooted
     
  6. sandip022

    sandip022 New Member

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Male
    thanks
     
    PʜoɘŋɩX likes this.
  7. Saga@

    [email protected] New Member

    Joined:
    Dec 2, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    moto g2nd 4g trick please
     

Share This Page